ΨΥΓΕΙΑ

Το ψυγείο είναι συσκευή που λειτουργεί ως μέσο αποθήκευσης με αντλία θερμότητας. Χρησιμοποιείται για αποθήκευση προϊόντων, κατά κύριο λόγο τροφίμων. Πολλά τρόφιμα διατηρούνται για περισσότερο χρονικό διάστημα σε ψυχρό και σκοτεινό περιβάλλον παρά έξω από αυτό. Ένα τυπικό οικιακό ψυγείο περιλαμβάνει δύο κύριους μη συγκοινωνούντες χώρους, τη συντή...

Το ψυγείο είναι συσκευή που λειτουργεί ως μέσο αποθήκευσης με αντλία θερμότητας. Χρησιμοποιείται για αποθήκευση προϊόντων, κατά κύριο λόγο τροφίμων. Πολλά τρόφιμα διατηρούνται για περισσότερο χρονικό διάστημα σε ψυχρό και σκοτεινό περιβάλλον παρά έξω από αυτό. Ένα τυπικό οικιακό ψυγείο περιλαμβάνει δύο κύριους μη συγκοινωνούντες χώρους, τη συντήρηση και την κατάψυξη. Η συντήρηση έχει χαμηλή θερμοκρασία, αλλά δεν είναι αρκετή για να παγώσει το νερό• προορίζεται για προϊόντα που θα καταναλωθούν εντός μιας βδομάδας ή ενός μήνα. Η κατάψυξη έχει κατά κανόνα χαμηλότερη θερμοκρασία, ώστε να μετατραπεί το νερό σε πάγο, ενώ προορίζεται για αποθήκευση προϊόντων για μήνες. Άλλα ψυγεία έχουν μηχανισμό για την παραγωγή παγοκύβων ή ψύκτη, δηλαδή βρύση κρύου νερού.

Περισσότερα

ΨΥΓΕΙΑ Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.

Υποκατηγορίες

 • MINI BARS
  MINI BARS Τα συγκεκριμένα μοντέλα αποτελούν πρόδρομο των ψυγείων άνω κατάψυξης. Σε αυτά ο χώρος της κατάψυξης βρίσκεται πάνω από αυτόν της ψύξης χωρίς την ύπαρξη αυτόνομης εξωτερικής πόρτας. Συνεπώς η πρόσβαση στο χώρο της κατάψυξης προϋποθέτει το διαδοχικό άνοιγμα δύο πορτών, μίας εξωτερικής και μίας εσωτερικής. Αποτέλεσμα του παραπάνω σχεδιασμού είναι οι αυξημένες απώλειες από το χώρο της συντήρησης κάθε φορά που επιθυμούμε να έχουμε πρόσβαση στη κατάψυξη του ψυγείου, ενώ παράλληλα ο χώρος της κατάψυξης είναι ακόμα μικρότερος από τον αντίστοιχο χώρο στα ψυγεία άνω κατάψυξης ίδιας συνολικής χωρητικότητας.
 • ΨΥΓΕΙΑ

  ΨΥΓΕΙΑ Αποτελούν την πλέον κλασσική και αναγνωρίσιμη μορφή ψυγείου. Όπως υποδηλώνει η ονομασία τους ο χώρος της κατάψυξης βρίσκεται πάνω από αυτόν της ψύξης, είναι αρκετά μικρότερος και ενιαίος. Για το λόγο αυτό ίσως να μην αποτελούν την πλέον ενδεδειγμένη λύση σε περιπτώσεις όπου οι διατροφικές μας συνήθειες επιβάλουν ιδιαίτερα ευρύχωρη κατάψυξη. Τα λαχανικά και τα φρούτα (μέρος της μεσογειακής διατροφής) φυλάσσονται στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου με αποτέλεσμα η πρόσβαση σε αυτά να μη χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη εργονομία.

 • ΨΥΓΕΙΟΚΑΤΑΨΥΚΤΕΣ

  ΨΥΓΕΙΟΚΑΤΑΨΥΚΤΕΣ Στα ψυγεία κάτω κατάψυξης, όπως είναι προφανές από την ονομασία τους, ο χώρος της κατάψυξης βρίσκεται κάτω από αυτόν της ψύξης. Οφείλουν τη ραγδαία υιοθέτησή τους, από την πλειονότητα των κατασκευαστών, στην αυξημένη εργονομία τους. Τα τρόφιμα που αποθηκεύονται στο χώρο της ψύξης αποτελούν τη κατηγορία τροφίμων που θα αναζητήσουμε με μεγαλύτερη συχνότητα εντός της μέρας και στα οποία μπορούμε να έχουμε πρόσβαση χωρίς επίπονες κινήσεις, εφόσον επιλέξουμε ψυγείο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Ο χώρος της κατάψυξης είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τον αντίστοιχο χώρο των ψυγείων άνω κατάψυξης ίδιας συνολικής χωρητικότητας και επιπρόσθετα χωρίζεται με τη βοήθεια ραφιών, δίδοντας δυνατότητες καλύτερης ταξινόμησης των τροφίμων. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αύξηση του χώρου της κατάψυξης περιορίζει τον χώρο της ψύξης σε σχέση με ένα ψυγείο άνω κατάψυξης ίδιας συνολικής χωρητικότητας.

 • ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ
  ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ Τα "side by side" ψυγεία ή αλλιώς "ντουλάπες" έχουν δύο πόρτες, συνήθως ανομοιόμορφες από πλευράς πλάτους, οι οποίες εκτελούν κίνηση παρόμοια με αυτή των φύλλων μίας ντουλάπας. Η πλέον στενή πόρτα αφορά την κατάψυξη ενώ η άλλη την ψύξη. Το βασικό πλεονέκτημα του συγκεκριμένου σχεδιασμού έγκειται στη δυνατότητα τοποθέτησης σε εύχρηστο σημείο των τροφίμων συχνής κατανάλωσης, τόσο στη ψύξη όσο και στη κατάψυξη. Επίσης ο ελεύθερος χώρος που απαιτείται για το άνοιγμα των φύλλων της ντουλάπας είναι μικρότερος σε σχέση με αυτόν στη περίπτωση των ψυγείων άνω ή κάτω κατάψυξης, τα οποία είναι εξοπλισμένα με ενιαίες και πλατύτερες πόρτες. Όμως ο κατακόρυφος διαχωρισμός της συσκευής σε ψύξη και κατάψυξη, έχει σαν αποτέλεσμα τον περιορισμό του πλάτους σε κάθε ράφι. Ως εκ τούτου η αποθήκευση των τροφίμων επιβάλλεται να γίνεται σε σκεύη περιορισμένου μεγέθους. Τα "side by side" ψυγεία είναι συνήθως εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες όπως έξοδο κρύου νερού ή/και πάγου, mini bar που μειώνουν τη χωρητικότητα της συσκευής.
 • ΚΑΤΑΨΥΚΤΕΣ

  ΚΑΤΑΨΥΚΤΕΣ

 • ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΚΡΑΣΙΩΝ

  ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΚΡΑΣΙΩΝ

 • ΠΑΓΟΜΗΧΑΝΕΣ
  ΠΑΓΟΜΗΧΑΝΕΣ
 • ORIGINAL ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ...

  ORIGINAL ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΨΥΞΗ