ΣΚΕΥΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΣΚΕΥΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΣΚΕΥΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.

Υποκατηγορίες

  • ΧΥΤΡΕΣ
    ΧΥΤΡΕΣ Η χύτρα ταχύτητας είναι μαγειρικό σκεύος το οποίο κλείνει ερμητικά μη επιτρέποντας στον ατμό ή τα υγρά να διαφύγουν κατά τον βρασμό. Μαγειρεύοντας υπό αυτή τη συνθήκη, υπό πίεση δηλαδή, επιτυγχάνεται το μαγείρεμα σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα από ότι σε απλή χύτρα. Παράλληλα διατηρείται στο φαγητό η ίδια διατροφική αξία και γεύση.
  • ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ
    ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ Η κατσαρόλα είναι οικιακό σκεύος που χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα, συνήθως για βράσιμο και λιγότερο για τηγάνισμα (κυρίως σοτάρισμα). Το σχήμα της είναι συνήθως κυκλικό και ορισμένες φορές οβαλοειδές (γάστρα). Πάνω από την κατσαρόλα τοποθετείται καπάκι, το οποίο έχει ειδικό χερούλι πιασίματος, για να μην βγαίνει ο ατμός από το φαγητό ενώ βράζουμε ή τηγανίζουμε. Επιπλέον, το κλειστό καπάκι μεγαλώνει την πίεση μέσα στην κατσαρόλα, λόγω των αναδυόμενων υδρατμών, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει το σημείο βρασμού του περιεχόμενου νερού κι έτσι το φαγητό να βράζει πιο γρήγορα και με τη χρήση λιγότερης ενέργειας. Πάνω σε αυτή την αρχή κατασκευάστηκε η χύτρα ταχύτητας.Κατασκευάζεται συνήθως από μέταλλο, όπως το αλουμίνιο, ο χάλυβας, παλιότερα ο χαλκός και άλλα.
  • ΤΗΓΑΝΙΑ
    ΤΗΓΑΝΙΑ Το τηγάνι είναι μαγειρικό σκεύος που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα και βράσιμο. Συνήθως έχει διάμετρο 20 με 30 εκατοστά (ή 8 με 12 ίντσες). Έχει κοντύτερα τοιχώματα από αυτά της κατσαρόλας.
  • ΜΠΡΙΚΙΑ
    ΜΠΡΙΚΙΑ
  • ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ
    ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ
  • ΓΑΣΤΡΕΣ

    ΓΑΣΤΡΕΣ

  • ΤΑΨΙΑ
    ΤΑΨΙΑ
  • ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
    ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ